Orvosi rendelők korszerűsítése Tarnaleleszen

Orvosi rendelők korszerűsítése Tarnaleleszen


 

Tarnalelesz Község Önkormányzata az Észak-Magyarországi Operatív Program támogatási rendszeréhez benyújtott „Orvosi rendelők korszerűsítése” című ÉMOP-4.1.1/A-12-2013-0036 azonosító számú pályázata 59 304 928 Ft támogatásban részesült.

 

 

A ZELE-BAU Kft. az év végével befejezte a tarnaleleszi orvosi rendelő beruházási munkálatait, így a község és a szomszédos települések lakossága idén már megújult épületben veheti igénybe a háziorvosi, fogorvosi és védőnői szolgáltatásokat.

 

A lakosság igényeinek megfelelően a projekt keretében lehetőség nyílt az épület teljes korszerűsítésére, a már elavult nyílászárók cseréjére, a tető felújítására, új korszerű fűtési rendszer kialakítására, napkollektorok beépítésére.

A projekt amellett, hogy megteremti a hatékony egészségügyi alapellátáshoz elengedhetetlenül szükséges működési feltételeket, nagyban hozzájárul az intézmény jövőbeni működési költségeinek csökkentéséhez és az esélyegyenlőség elveinek megfelelően a fogyatékossággal élők és megváltozott munkaképességűek egészségügyi ellátáshoz való akadálymentes hozzáférésének lehetőségét is biztosítja.

 

Az épület korszerűsítésén túl a felújított rendelőkbe az ellátás minőségi színvonalának javítása érdekében új orvosi eszközök, műszerek, illetve a várótermekbe új bútorok, berendezések is beszerzésre kerültek.

 

Mindemellett a háziorvosi, fogorvosi ellátás és a védőnői tevékenység egy épületbe történő integrálása magasabb szintű ellátást von maga után, amely egy praxisközösség létrehozását eredményezi a településen.